Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Potpisani Ugovori za projekt “Susret s rijekom”

Potpisani Ugovori za projekt "Susret s rijekom"

Šetnica uz rijeku Koranu u Karlovcu, kao i ona uz rijeku Kupu u Ozlju te tematska park šetnica pored Đulinog ponora u Ogulinu jedinstven su projekt „Susret s rijekom“. Za početak realizacije istog projekta danas su potpisani i uručenii prvi ugovori izvođačima radova, tvrtkama Arkada i ENA. Siboličnom činu uručivanju ugovora, na drvenom mostu na Korani, nazočila je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

Ovom su događaju nazočili i predstavnici gradova gdje će se projekt provoditi, predvođeni gradonačelnikom Karlovca Damirom Mandićem te ostali partneri u projektu. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020., vrijedan 9,2 milijuna kuna.

Nositelj projekta je Karlovačka županija, a partneri gradovi Karlovac, Ozalj, Ogulin, turističke zajednice gradova Ogulina i Ozlja te Javna ustanova Razvojna agencija, koja je zadužena za operativnu provedbu projekta. Prva faza projekta je izgradnja karlovačke šetnice uz Koranu, u vrijednosti 3,5 milijuna kuna.

Zamisao je spojiti šetnicom Aquatiku s drvenim mostom. Šetnice će imati ambijentalnu rasvjetu, a posebno će biti atraktivna nova rasvjeta drvenog mosta. Radovi počinju za tjedan dana i bit će završeni do početka Dana piva.

Službena stranica objave:
https://www.kazup.hr/

Foto izvor: www.karlovac.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *